Sytske Barkhuis

Laatste wijziging 15 februari 2011.

Op 23 september 1958, 's ochtends om half 4, ben ik geboren in Vries, Heidenheim 6. Na een paar (ca. 3) jaar in Vries gewoond te hebben zijn we verhuisd naar Hoogeveen. Weer na een paar jaar zijn we verhuisd naar Helmond (Mierlo Hout). Op mijn 8e (voorjaar 1967) zijn we vertrokken naar Zwolle. Daar heb ik vanaf, halverwege, de derde klas op de Dr. J. Th. de Visserschool, Holtenbroek, gezeten.
Eind 1996 ben ik, vanwege het werk, verhuisd naar Almere en sinds oktober 2009 woon ik in Lauwerzijl.

School

Hieronder wat foto's van mijn lagere en middelbare school periode.


Met de 6e klas van de Dr. J. Th. de Visserschool punteren in Giethoorn (1970).

Na de lagere school, vanaf september 1970 tot en met het eindexamen in 1976, heb ik op het Atheneum  (Meander College) in Zwolle gezeten.


Klas A2-3 van het Meander College te Zwolle (1971-1972).
De leraar hier (2de rij; helemaal rechts) was de leraar geschiedenis.


Deze foto is in 1973 gemaakt toen we als gezin een uitstapje naar de Flevohof maakten.
De man naast mij is mijn vader.


Mijn brommer. Ik was net 16 toen ik een paarse Puch Maxi kocht.
Was destijds helemaal in. Achterop zit mijn zusje Selinda.


Klas A5 van het Meander College te Zwolle (1974-1975).
De foto is niet echt duidelijk maar degenen die erop staan herkennen zich vast wel.

Hobby's

In 1998 ben ik begonnen met genealogie. Eind 1996 kreeg ik een CD-rom van de telefoongids in handen en bleek dat er nogal wat mensen met de naam Barkhuis in Nederland wonen. Omdat mijn familie erg klein is verbaasde mij dat nogal. 1 Juni 1998 kwamen mijn broer Roelf en ik op het idee een website te beginnen over de families Barkhuis. Om niet met een al te kale website te beginnen ben ik een onderzoek begonnen naar mijn stamvader. Al vrij snel bleek dat er nog een andere familie Barkhuis was, eentje die is ontstaan in Roden.
De meeste gegevens heb ik gevonden op http://www.genlias.nl; hierop staan veel gegevens van de Rijksarchieven. Het merendeel van de Barkhuis-gegevens heb ik nagetrokken bij het Rijksarchief in Assen.
Daarnaast heb ik hulp gekregen van o.a. Alfred Barkhuis en zijn vader Jan Barkhuis (zie parenteel Jannes Alberts Barkhuis & Annechien Harms Kremer) en van Erick Barkhuis en zijn nicht Tania Barkhuis (zie parenteel Itske Sakes & Geesje Luchies.) Ook heb ik veel gegevens per email toegestuurd gekregen.

Groetjes, Sytske

Hoofdpagina van de homepage van Sytske Barkhuis. Via de "back" button keer je terug naar de "vorige" pagina.

Free counter en web stats